Tribulus
Well-known member
Witam to znowu ja ale w innym dziale choć też właściwym 
Zbudowałem wcześniej takie ustrojstwo :
https://www.forum.haszysz.com/showthread.php?148692-Budowa-Panelu-LED-Samsung-LM281B-620-W-Mia%C5%82em-kupowa%C4%87-a-zbudowa%C5%82em-Polecam-%21
I postanowiłem zbudować kolejne bo to moje nowe hobby
Oczywiście ze względu na fundusze bo już tamten trochę kosztował dlatego postanowiłem zbudować tani panel na resztę boxa na diodach clu bo już mnie te ~6 letnie czerwone chińskie światełka tak denerwowały że musiało to być na już xd
I teraz tak ... wybór padł na diody clu 028 - ze względu na zasilacze które udało mi się tanio kupić .
Kupiłem 2 zasilacze 150 W 0.6 mA sprawność zasilacza 91 % za 60 zł są bez regulacji ściemniania ale to panel na 1 uprawę bo w planach już kolejny w to miejsce xd
Jak dobrze poszperacie idzie kupić tanio jakieś tam używki bądź nawet nowe wszędzie (a najlepiej ze ściemnianiem choć idzie też sterować oświetleniem przy większej ilości słabszych diod rozkładając je odpowiednio i równomiernie odcinając część zasilaczy na wega )od allegro ebay lub nawet tme czy alli
Badam wszystkie portale i zazwyczaj używki najtaniej idzie w/g mnie wyrwać na alle i ebay .
Dobra lecimy
12 x
2 x Zasilacz moons 150 W 600 mA 100 - 280 V DC
sprawność zasilacza 91 %
Radiatory z portalu 40 zł wymiary długość 40 cm na
8 cm
Wiatraczki x6 24 V ( wymiary 8 cm tak jak radiator ) coś koło 60 zł
Do wiatraczków
Zasilacz od laptopa 18.5 V ale chyba je podłączę pod 12 V by wiatraczki były z jednego zasilania i tak są na wyrost i będzie troszkę ciszej .... mam te chłodzenia z radiatorem do clu038 przy drugiej lampie te do chłodzenie do procesorów i teraz bym chciał by wszystko takie ciche były .
kabelki klej termo złączki itd
przewód długość 2,5 m - 6 x 1 mm ( zasilacze poza namiotem ) zostały dwa wolne zakończone złączkami samochodowymi .
i to co widać a ni powiedziałem xd
Po 6 diod na zasilacz
Jeden zasilacz .
Ale wyliczone
O tych paskach (nowe paski ze świetlówki smd 2835 37 W ) z boku nie mówię bo stwierdziłem że ich nie odpalam i to światło z clu028 na 90 x 60 powinno być ok
Wymiary 44 cm na 56 cm
tak naprawdę
A tu z innej perspektywy :brawo: xD
Te po lewej
po 3 szt
Critical Kush
Peyote Critical
I na koniec drzewko bonsaj ( była mamuśka )
To ta w dolnym lewym rogu
Aha koszt
około 400 zł
z poziomiczkami termokurczkami podkładkami profilem zasilaczem chłodzenia itd wszystko policzone .
Mnie wyszedł taniej bo coś tam miałem .
Podsumowując :
Panel na szybko nie jest tam jakiś mega ale za tą kasę jest wypasiony xd
296 W poboru + 10 W wiatraczki
1 grow i zmiana
na paski samsunga 10 albo 8 pasków prąd 1500 mA o sporej sprawności w porównaniu do tego na clu
I jeszcze do tego będzie ładnie wyglądał
już w głowie projekt xd
Pewnie coś tam do-edytuje w najbliższym czasie xd
Zbudowałem wcześniej takie ustrojstwo :
https://www.forum.haszysz.com/showthread.php?148692-Budowa-Panelu-LED-Samsung-LM281B-620-W-Mia%C5%82em-kupowa%C4%87-a-zbudowa%C5%82em-Polecam-%21
I postanowiłem zbudować kolejne bo to moje nowe hobby
Oczywiście ze względu na fundusze bo już tamten trochę kosztował dlatego postanowiłem zbudować tani panel na resztę boxa na diodach clu bo już mnie te ~6 letnie czerwone chińskie światełka tak denerwowały że musiało to być na już xd
I teraz tak ... wybór padł na diody clu 028 - ze względu na zasilacze które udało mi się tanio kupić .
Kupiłem 2 zasilacze 150 W 0.6 mA sprawność zasilacza 91 % za 60 zł są bez regulacji ściemniania ale to panel na 1 uprawę bo w planach już kolejny w to miejsce xd
Jak dobrze poszperacie idzie kupić tanio jakieś tam używki bądź nawet nowe wszędzie (a najlepiej ze ściemnianiem choć idzie też sterować oświetleniem przy większej ilości słabszych diod rozkładając je odpowiednio i równomiernie odcinając część zasilaczy na wega )od allegro ebay lub nawet tme czy alli
Badam wszystkie portale i zazwyczaj używki najtaniej idzie w/g mnie wyrwać na alle i ebay .
Dobra lecimy
12 x

2 x Zasilacz moons 150 W 600 mA 100 - 280 V DC
sprawność zasilacza 91 %
Radiatory z portalu 40 zł wymiary długość 40 cm na
8 cm
Wiatraczki x6 24 V ( wymiary 8 cm tak jak radiator ) coś koło 60 zł
Do wiatraczków
Zasilacz od laptopa 18.5 V ale chyba je podłączę pod 12 V by wiatraczki były z jednego zasilania i tak są na wyrost i będzie troszkę ciszej .... mam te chłodzenia z radiatorem do clu038 przy drugiej lampie te do chłodzenie do procesorów i teraz bym chciał by wszystko takie ciche były .
kabelki klej termo złączki itd
przewód długość 2,5 m - 6 x 1 mm ( zasilacze poza namiotem ) zostały dwa wolne zakończone złączkami samochodowymi .
i to co widać a ni powiedziałem xd

Po 6 diod na zasilacz

Jeden zasilacz .
Ale wyliczone

O tych paskach (nowe paski ze świetlówki smd 2835 37 W ) z boku nie mówię bo stwierdziłem że ich nie odpalam i to światło z clu028 na 90 x 60 powinno być ok

Wymiary 44 cm na 56 cm
tak naprawdę
A tu z innej perspektywy :brawo: xD

Te po lewej
po 3 szt
Critical Kush
Peyote Critical
I na koniec drzewko bonsaj ( była mamuśka )
To ta w dolnym lewym rogu

Aha koszt
około 400 zł
z poziomiczkami termokurczkami podkładkami profilem zasilaczem chłodzenia itd wszystko policzone .
Mnie wyszedł taniej bo coś tam miałem .
Podsumowując :
Panel na szybko nie jest tam jakiś mega ale za tą kasę jest wypasiony xd
296 W poboru + 10 W wiatraczki
1 grow i zmiana
na paski samsunga 10 albo 8 pasków prąd 1500 mA o sporej sprawności w porównaniu do tego na clu
I jeszcze do tego będzie ładnie wyglądał
już w głowie projekt xd
Pewnie coś tam do-edytuje w najbliższym czasie xd
Ostatnia edycja: