Get Adobe Flash player

Podoba ci się któryś dział/tekst na naszym Forum konopnym?? za linkuj do niego ze swojego bloga lub powiadom znajomych.
Umieść link do forum.haszysz w podpisie na innych forach tym przyczyniasz się do uświadamiania ludzi jak dużo nas jest.

Marsze legalizacyjne w Całej Polsce !!! Przyłącz się !!!

Wróć   Forum.haszysz.com - Dyskusje o uprawie marihuany > ..:: F.A.Q. dla początkujących > FAQ

Słowa kluczowe: , , , ,

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 22-12-2007, 16:56   #1
cR
Haszzzysz buzz

Postawił Buchów!: 4
Dostał:7 buchów za 5 wypowiedzi
Lightbulb UPLOAD ZDJĘĆ NA FORUM !! CZYTAJ KONIECZNIE!!

WITAM

Dlaczego postanowilismy otworzyc własną galerie z hostingiem zdjęć...

- fotki z imageshack oraz innych serwisów często giną!!

- imageshack bardzo powoli sie otwiera... u nas fotki uploadują sie i otwierają bardzo szybko nasza maszyna w holandi stoi na łaczu 100mb/s
a limit transferu na nasz serwer to 2000GB=2TB miesięcznie więc nigdy go nie zabraknie

- na imageshack można wrzucać jedynie pojedyncze zdjęcia

- a co tyczy sie do fotka.pl m policja może łatwo dostać od nich wasze ip

- wrzucając zdjecie na imageshack lub fotka.pl jest ono ladowane w pelnym rozmiarze z aparatu dzieki czemu policja moze zidentyfikowac zdjecie po jego dokladnym zbadaniu gdyż każda matryca aparatu zostawia specyficzny ślad na zdjęciu... u nas w galerii zdjęcia są zmniejszane do roździelczości 1024x728 dzięki czemu ślad zostaje wymazany ze zdjęcia...

- pozatym galeria jak caly serwis znajduje sie w holandii co czyni zdjęcia w pełni legalnymi.

od dzis proszę o wrzucanie fotek jedynie na na http://www.forum.haszysz.com/solarr utworzyć swój album i kliknąc dodaj pliki można uploadowac po 5 zdjec bez rejestrowania się ale gdy 5 zdjęć niechce sie wgrać sprubuj najpierw wgrać 2!! dla zarejestrowanych nawet po 10 fotek oraz każdy użytkownik moze tworzyć własne albumy np. każdy o nazwie odmiany. Przed uploadowaniem zdjec należy utworzyc album chyba ze chcesz aby fotki trafily do działu dla nie zarejestrowancych. Twoje Konto z forum , działą także w galerii, wystarczy wejść w link galerii a od razu będziesz zalogowany, po zauploadowaniu zdjecia nalezy kliknąć ostatnio uploadowane zdjęcia, wybrac swoje zdjęcie i skopiować link na forum... albo wybrać swój album jeżeli go stworzyłeś i wtedy kopiować z pod odpowiednich fotek linki które można zobaczyć pod zdjęciem. Limit wielkosci dla jednego zdjęcia to 10mb które zostanie i tak zmniejszone do mniejszej rozdzielczosci ze wzgledu na bezpieczenstwo urzytkowników itp. albumy mozna zastrzegac dla grup np. aby album byl tylko widoczny dla grupy zarejestrowanch OLD , MOD czy administratorów albo innej grupy na forum wystarczy wejść w moje albumy i go zaedytować...

ABY DODAĆ ALBUM KLIKAMY CZERWONY PRZYCISK Utwórz / Uporządkuj moje albumy a potem klikamy przycisk NOWY

LINKI do wklejenia na forum znajduja sie pod zdjeciem np.w twoim albumie

Nalezy tez pamietac ze po zastrzezeniu albumu np. dla grupy mod czy innej i potem podaniu linku na publicznym forum to po kliknieciu na miniature osoba niebędąca w tej grupie dla której zastrzegłeś album nie zobaczy zdjęcia ale jezeli jest to forum dostępne tylko dla grupy OLD i album jest zastrzezony dla grupy old to wszyscy z grupy old beda widziec zdjęcia .

Jeżeli fotki nie chca sie wgrac spróbuj nastawic w aparacie mniejsza wartość mega pixeli np. 3mpx takie fotki na 99% powinny sie wgrac chyba ze przyczyna bedzie tkwic po stronie dostawcy twojego internetu który moze mieć słabe połączenia do holandii

użytkownicy korzystający z imageshack bedą upominani a jak to nie pomoże bedą wlepiane warny!! za fotki z icmaga tez beda upomnienia i warny...

ewentualne uwagi i propozycje przosze zgłaszać w tym temacie

Przykład link na forum:

Przykład duże zdjęcie:
cR jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 06-02-2008, 23:26   #2
stryju
Advanced Grower

Awatar stryju

Postawił Buchów!: 0
Dostał: 1 bucha za 1 wypowiedź
Domyślnie

może mi ktoś pomóc. chcę wrzucić fotki do galerii, po wybraniu fotek pojawia się ta strona
po naciśnięciu KONTYNUUJ pojawia się takie info.
co jest nie tak lub co ja robie nie tak
stryju jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 07-02-2008, 06:27   #3
cR
Haszzzysz buzz

Postawił Buchów!: 4
Dostał:7 buchów za 5 wypowiedzi
Domyślnie

juz jest ok wkradł sie jakiś błąd i katalog niedostał praw do zapisu 777 jak ktos bedzie miał poodobny bład prosze o kontakt
cR jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 28-04-2008, 15:42   #4
gio
Guest

Domyślnie

mi sie bardzo podoba jest szybko iw wygodnie .. szkoda ze tylko 5ci na raz można ... szkoda tylko ze sie pojebały te pliki po zmianie na vbulletin ale ogólnie jest spox . dobra robota .pzdr
  Odpowiedź z Cytatem
stare 31-05-2008, 15:56   #5
lysy ziom
Advanced Grower

Awatar lysy ziom

Postawił Buchów!: 28
Dostał:53 buchów za 17 wypowiedzi
Domyślnie

Mam problem z galeria Wogole nie moge wrzucic fotek... Moze cos robie zle ja nie wiem kiedys normalnie udawalo mi sie wrzucac zdjecia. Moze napisze sciezke jak sie co dzieje hehe to tak o: daje dodaj pliki -> tam sobie naciskam "przegladaj" i wrzucam te zdjecia co chce zeby sie znalazly w galerii -> po chwili wyskakuje napis "0 prawidłowo przesłanych plików" nie wiem ocb? co takiego robie nieprawidlowo? Pooooomocy!!!!!!!!
stare 31-05-2008, 16:04   #6
Rider
Wożonko
Super Moderator

Awatar Rider

Postawił Buchów!: 111
Dostał:111 buchów za 68 wypowiedzi
Domyślnie

za duza waga pliku chyba, zmianiasz pliki w jakims programie graficznym typu irfnview, acdsee itp? zeby waga pliku byla duzo mniejsza niz foto prosto z aparatu...
Rider jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 31-05-2008, 16:26   #7
Rider
Wożonko
Super Moderator

Awatar Rider

Postawił Buchów!: 111
Dostał:111 buchów za 68 wypowiedzi
Domyślnie

sam przed wchila chcialem wzucic do galerii fote ktora wazy 5,8mb jakos, i sie nie dalo , dopiero jak ja przerobilem to nie bylo problemu...
Rider jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 31-05-2008, 20:16   #8
cranberry
Guest

Domyślnie

fote można bardzo łatwo zmniejszyć w programie IrfanView
  Odpowiedź z Cytatem
stare 31-05-2008, 21:11   #9
rupert_the_peanut
Początkujący

Awatar rupert_the_peanut

Postawił Buchów!: 0
Dostał: 3 buchów za 1 wypowiedź
Domyślnie

A teraz ku przestrodze ludziom montujących zdjęcia na serwisach typu fotisk.pl
Dalszy znajomy umieścił zdjęcia swoich roślin na serwisie "fotosik.pl".
Ktoś z policji "wybrał" zdjęcie pana X, sprawdzili z jakiego IP i o jakiej godzinie zostało to umieszczone na serwerze, porównali dane i po niecałych 3 tygodniach bodajże od umieszczenia na serwerze miał wizytę policji w domu, ku jego szczęściu było po zbiorach, roslin nie miał a z topami nie wiem co zrobił.
Nie wiem jak wygląda to z imageshack.us ale zdjęcia na fotosiku wcale nie są anonimowe.
[IMG]http://content.ytmnd.com/content/5/6/4/564c18b8bb9be5d8ace99c0a5d6192ef.gif[/IMG]
rupert_the_peanut jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
stare 14-08-2008, 12:21   #10
Seedman
Grower

Awatar Seedman

Postawił Buchów!: 10
Dostał:12 buchów za 11 wypowiedzi
Domyślnie

siema czemu nie działa galeria, nie moge uploadowac fotek wyskakuje mi takie cus
Nie udało się utworzyć katalogu albums/userpics/16393!
o co kaman???
było tu juz wczesniej pozniej działało a teraz znowu nie działa
Seedman jest nieaktywny   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Dodaj do swoich ulubionych zakładek...