|
Podoba ci się któryś dział/tekst na naszym Forum konopnym?? za linkuj do niego ze swojego bloga lub powiadom znajomych. Umieść link do forum.haszysz w podpisie na innych forach tym przyczyniasz się do uświadamiania ludzi jak dużo nas jest. |
|
|||||||
| Słowa kluczowe: dobry, plan |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#1 |
|
Guest
|
Jestem juz po jednej uprawie (4x skun) mam do dyspozycji lampe 250W HPS boxa o wymiarach 110 długość, 55 głebokość, 180 wysokość. Wszystko ładnie wyłożone folią + 4x wentylatory (ogólnie temp w poprzedniej uprawie to jakieś 30 stopni). Chciałbym ruszyć z nową uprawą a oto mój plan:
1. 8x doniczek kwadratowych 11l 2 nasiona feminizowane jeszcze nie wiem jaki może white widow, grapefruit, cinnamon albo skun special jak ostatnio (wcale nie smierdzi tak jak powiadają) 3 uprawe w coco 4 3 składnikowy nawóz GHE + rippen 5 weg na tyle długi żeby rośliny urosły do ok 40 cm + fimowanie Ogólne założenie jest takie że w poprzedniej uprawie wyrosły mi 90 cm patyki z budami tylko dookoła topa rośliny, niechciałbym popełnić jeszcze raz tego błedu dlatego pomyślałem że rośliny mniejsze ok 60 cm spiszą się lepiej pod wzgledem plonu ze wzgledu na wiekszy dopływ światła. Czy takie rozwiązanie ma sens? Wiem że prawdopodobnie SOG byłby lepszy ale nie wiem czy dałbym już rade z hodowka rosliny matki, klonowaniem, ukorzenianiem itp. |
|
|
|
#2 | |
|
...ony mod
Postawił Buchów!: 15
Dostał:72 buchów za 41 wypowiedzi
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | ||
|
Mini Grower :D
Postawił Buchów!: 80
Dostał:82 buchów za 36 wypowiedzi
|
Cytat:
do normalnej ziemi, lub potrzymać w kostkach ukorzeniających... Ja miałem 4xJack Horror i z samego coco wyrosły tylko dwa, w tym jeden nijaki. i włókna kokosowe potrzebują strasznie dużo wody, włókno musi być cały czas wilgotne bo inaczej wszystko Ci powypada... Cytat:
warunki, a wszystko się uda.
|
|
|
|
#4 |
|
Guest
|
jesteś pewny że można wrzucić nasionko do normalnej ziemi powiedzmy w kubeczku po jogurcie żeby wykiełkowało a nastepnie pakować ją do coco?
|
|
|
|
#5 |
|
Mini Grower :D
Postawił Buchów!: 80
Dostał:82 buchów za 36 wypowiedzi
|
tak, jestem pewien.
to moja pierwsza i ostatnia uprawa w coco. strasznie mnie wkurzyło to wszystko. sam zobaczysz. ![]()
|
|
|
#6 |
|
Początkujący
Postawił Buchów!: 0
Dostał:0 buchów za 0 wypowiedzi
|
majkel_oh jak sie nie umie hodowac to pozniej sie zwala na coco,ja jestem juz prawie w polowie flow i jakos problemow zadnych nie mam a to moj 1 grow,jedynie polecam doniczki min 20 l,u mnie po 25 dniach veg korzenie wypelnily 11l donice
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
...ony mod
Postawił Buchów!: 15
Dostał:72 buchów za 41 wypowiedzi
|
Z tym całym włóknem kokosowym to jest tak, że nie posiada żadnych substancji odżywczych bodajże i trzeba od samego początku nawozić. A wiadomo, że młode rośliny są wrażliwe i łatwo przenawozić. Dlatego lepiej kiełkować w zwykłej ziemi ogrodniczej.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Guest
|
No na moim 3 składnikowym nawozie GHE jest napisane w jakich dawkach nawozić sadzonki wiec mysle że nie powinno być z tym aż tak źle. Bardziej mnie martwi to co mówi klubbheads bo zaplanowałem 8 niskich roślinek w 11 l doniczkach i nie widze możliwości przesadzania tych plancików do jeszcze wiekszych doniczek np 20 l bo poprostu w boxie nie ma tyle miejsca.
Czy ktoś jeszcze miał może takie problemy jak klubbheads? |
|
|
|
#9 |
|
Początkujący
Postawił Buchów!: 0
Dostał:0 buchów za 0 wypowiedzi
|
evil52 11l to nie problem urosna ci poprostu mniejsze roslinki,ja mam grapefruit i narazie jestem tylko lekko zawiedziony,dlatego ze wogole nie smierdza niczym 26 dzien flow i brak zapachu ziola calkowity troche szkoda, na next grow lykam skunka lub ww
|
|
|
|
|
|
#10 | ||
|
Guest
|
Cytat:
także są dwa wyjścia. albo wysiew w ziemi i podlewanie w początkowym okresie wodą. lub wysiew w substracie i podlewanie odrzywką o bardzo malym stężeniu czego nie znajdziesz w rozpisce producenta nawozu. co do samego kokosa to jest to substrat do uprawy bardzo podobnej do hydro. najlepiej jak nawóz jest dostarczany metodą kropelkową lub też dawkowany 4-8 razy dziennie. Cytat:
|
||
|
![]() |
| Dodaj do swoich ulubionych zakładek... |